Piraten Bulletin 7: nog vele weken te gaan…

Beste Micha, Nederlanders en wereldburgers,

De zevende column is dan nu een feit en daarmee wil ik ook even afsluiten met de aanhef “Beste Micha” in mijn volgende columns. De eerste serie van 5 en vervolgens nog 2 columns is namelijk door mij opgestart om de eerste politieke lijn, accenten en contouren neer te zetten van de nieuwe politieke organisatie(s). Dat is bij deze dus succesvol gebeurt en gelukt! Aangezien symboliek en nummerologie ook enige rol speelt, wil ik graag stoppen bij deze volmaakte zevende column(s) met een andere aanhef.

Reeds de eerste vijf columns ben ik gestart met daarnaast de aanhef “Landgenoten, Orangisten, Piraten, Anarchisten en Republikeinen” om zowel enige diversiteit aan te geven en aangezien er een plan schuil gaat achter de oprichting. De bedoeling is namelijk om op een gegeven moment de nieuwe organisatie te splitsen, het ene deel in een meer anarchistisch / libertarisch / vrijheidslievend / piraten deel, met zeer weinig en mogelijk zelfs geen enkele structuur. Het andere deel zal juist meer structuur gaan bevatten en de verwachting is dat daar meer de echte Orangisten (dus niet van die “fans” van die nep-Oranjes en erfopvolgers van nu), Democraten en Republikeinen zich thuis zullen voelen. Vast en zeker, zal er ook enige overlapping zijn tussen de twee in de toekomst, maar dit zal mede bepaald worden door “ontwikkeling”.

Reeds eerder heb ik aangegeven, dat in enige mate het idee van de internationale Piratenpartij gevolgd zal worden, maar er zijn ook wezenlijke verschillen. In de eerste plaats heb ik bij mijn lidmaatschap en kandidatuur via de Piratenpartij en de deelname aan de voor mij redelijk succesvol verlopen verkiezingen in de Gemeente Nijmegen, ook gepolst of ik mijn denkbeelden over zou kunnen brengen binnen de Piratenpartij en vooral het politieke programma. Wonderwel kwam ik er al snel achter, dat dit vrij moeilijk zou gaan en derhalve heb ik onder meer tijdens mijn verkiezingscampagne (mede noodgedwongen) enige afstand genomen van de landelijke Piratenpartij.

Opmerkelijk en bijzonder genoeg, bemerk ik de laatste tijd echter bij het volgen van bijvoorbeeld de twitter accounts van de Piratenpartij en prominente (ex)-kandidaten en leden van de Piratenpartij, dat het plan toch enig succes heeft gehad, wellicht juist ook door mijn vertrek, waardoor ik geen eindeloze discussies en debatten heb moeten houden om die personen te overtuigen. Aan uitingen van de Piratenpartij en deze “prominenten” blijkt namelijk, dat de zaken rondom het disfunctionerende politie en justitie apparaat en ook vooral de kwestie Demmink en Bilderberg nadrukkelijk en nog nadrukkelijker, dan voor mijn komst bij de Piratenpartij onder de loep worden genomen door deze en gene.

Verder is er ondanks een hele reeks van sabotage pogingen destijds twee jaar geleden, ook de korte maar krachtige politieke campagne in de Gemeente Nijmegen vooral, maar ook in de rest van het land, toch behoorlijk succesvol verlopen, ondanks ook veel tegenslag en sabotage, waardoor het nog succesvoller had kunnen zijn… De nieuwe coalitie in de gemeente Nijmegen is mede door mijn deelname aan de verkiezingen aldaar tot stand gekomen en ik heb zelfs ongevraagd het advies uitgebracht aan de coalitie-vormers om te gaan voor de huidige coalitie in de gemeente Nijmegen.

Een belangrijk minpuntje is wel en dat vind ik behoorlijk schandalig, dat door de sabotage pogingen, vooral via en/of met medewerking van de pers en media, de Creatieve Partij 2.0 een terechte zetel is ontnomen. Voor de verkiezingen, tijdens het behalen van de ondersteuningsverklaringen, had ik namelijk aan vier politieke partijen in het Nijmeegse een lijstverbinding aangeboden. Bij een moest ik daar snel op terug komen, daar ik een (heel erg) negatief bericht (via een link) en advies kreeg van de oprichter van de Piratenpartij, als ook ik zelf al snel in “de kling” kwam met de belangrijkste leden van die partij en zij het niet in mij zagen zitten en ik (zeker) niet in hen of de organisatie (meer). Van de twee grote partijen kreeg ik weinig reactie op de uitnodiging en de derde besloot ook, mede vanwege alle laster en smaad in pers en media, de jaren voordien al, uit voorzorg van een lijstverbinding af te zien, om niet zelf negatief in het beeld te komen.

Achter en voor de schermen was er overigens, soms veelvuldig en soms sporadisch wel degelijk contact. Twee prominente leden (bestuur en zelfs een lid van de PS Gelderland) van een grote politieke partij in Nijmegen hebben zelfs nog een ondersteuningsverklaring voor mij getekend, aangezien ze het vanwege een familiaire band met een van de oprichters, oorspronkelijk uit Nijmegen, van de Piratenpartij, het in eerste instantie leuk vonden, dat de Piratenpartij in Nijmegen zou deel nemen. Na de verkiezingsuitslag, waarbij ik toch nog redelijk veel stemmen heb behaald, ondanks, dat ik in principe op een onverkiesbare plaats was terecht gekomen, aangezien vanuit de overheid de zaak is getracht te saboteren, als ook beloftes niet waren nagekomen (bijvoorbeeld met woonruimte en inschrijving, al dan niet tijdelijk), bleek dat ook de Creatieve Partij 2.0 relatief veel stemmen had binnen gehaald en eigenlijk sowieso recht had op een van de restzetels, ware het niet, dat de restzetels alleen werden verdeeld onder de partijen met minimaal een zetel. Had de Creatieve Partij 2.0 wel een lijstverbinding met mij aangegaan, dan hadden ze nu gewoon een zetel gehad en dat had ik ze graag gegund, gezien de betrokkenheid en inzet van de vrijwilligers en vooral ook de lijsttrekker met zijn gedrevenheid en politieke visie. Het is wat dat betreft een grof schandaal, dat mijn deelname toen is gesaboteerd, aangezien delen van de sabotage absoluut zijn effect hebben gehad op de uitslag. Later is dit trouwens nog een keer herhaalt bij mijn kandidaatstellingen voor de Waterschappen en de Provinciale Staten, maar toen nog schandaliger!

Nu terug naar het heden. Voor de komende landelijke verkiezingen is er – in principe – een intentie overeenkomst tussen mij en Micha Kat, als ook kan ik bij deze verklappen al geruime tijd met andere derden om deel te gaan nemen aan de verkiezingen of in ieder geval ons nu al kandidaat te stellen, om daarmee invloed uit te oefenen op de komende campagnes en aldus ook de uitslag. Of er daadwerkelijk deel genomen kan worden, ligt echter ook nog aan andere factoren, als het behalen van voldoende ondersteuningsverklaringen, hetgeen voor de landelijke verkiezingen een behoorlijke klus is. Maar zelfs in het worst case scenario, is de huidige handelswijze doeltreffend en deelname van en aan de verkiezingen zou eventueel uitgesteld kunnen worden tot een later moment. Het doel is in ieder geval om binnen vijf jaar uiterlijk aan een verkiezing deel te nemen en natuurlijk aan zoveel mogelijk verkiezingen met de ORP/ORDA.

De belangrijkste politieke doelstellingen en denkbeelden worden echter nu al ver in de voorfase verspreidt van de eventuele deelname aan de verkiezingen. Aangezien wat mij betreft, sport een belangrijk onderdeel, dan wel op politiek, dan wel op fysiek vlak, van de nieuwe organisatie gaat vormen, wil ik ook dit voor een deel nu behandelen in deze column. Mede dankzij de wanpraktijken van allerlei ambtenaren, betaald met belastinggelden vanuit de overheid ben ik al geruime tijd niet in staat om zoveel en op het niveau te sporten, dat ik wens en ook dat is schandalig trouwens…

Met betrekking tot de nieuwe politieke organisatie, waarbij ik het woord “partij” eigenlijk niet zo toepasselijk vind, zie ik ook bijvoorbeeld de Catalaanse voetbalclub FC Barcelona als een goed voorbeeld, dat gevolgd kan worden. FC Barcelona heeft als slogan “mas que un club”, waarbij het aangeeft dat het meer dan een voetbalclub moet zijn, vooral in verband met de Catalaanse zaak of onafhankelijkheid en verder ook de lokale bevolking aldaar. Voor diegenen, die onbekend zijn met het fenomeen FC Barcelona hier de link naar tekst en uitleg (weliswaar in het Engels, maar toch):

http://www.fcbarcelona.com/club/board-members/detail/card/more-than-a-club

FC Barcelona is door de jaren of eigenlijk decennia heen, misschien wel de belangrijkste en vooral wereldwijd bekendste exponent, mede hierdoor, geworden van de strijd voor de republikeinse Catalaanse onafhankelijkheid. Deze decennia durende strijd of twist, kan mogelijk op korte termijn al in het voordeel van Catalonië beslist worden, nu bij de laatste verkiezingen er een Catalaanse coalitie met een meerderheid is gekomen in het Catalaans parlement. Meer info hierover via de onderstaande link: https://nl.wikipedia.org/wiki/Catalaans_Parlement

Het idee is om met de Oranje Republikeinse Democratische Alliantie ook die kant min of meer op te gaan. In 1982 kwam tijdens de Falkland oorlog al eens, mijn in ziens een van de beste voetballers van de wereld, bekend als Pluisje, Diego Armando Maradona naar FC Barcelona, maar door gemene tackles van tegenstanders werd het helaas geen ongekend en onverdeeld succes tussen de twee. Later zou via het trio, bekend als “MaGiCa” bij de Italiaanse voetbalclub Napoli, onder meer ook nog voor Argentinië via de bekende “Hand van God” en een fantastische dribbelgoal “Pluisje” tijdens het WK Voetbal in 1986 en diverse andere competities sportieve revanche nemen voor bepaalde drama’s.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Diego_Maradona

En tegenwoordig schittert trouwens een andere fantastische Argentijnse voetballer al jaren bij FC Barcelona met de naam Lionel Messi en is vaak iedereen te snel en te handig af…

Welnu, wat heeft dit bruggetje met de ORP / ORDA te maken? Vanwege zijn kale hoofd kan ik hem net geen “pluisje” noemen, maar ik vind Micha Kat op bepaalde belangrijke journalistieke, juridische en politieke vlakken de “pluisje-uit-van-de-journalistiek” en in menig opzicht derhalve vergelijkbaar met Maradona. Daarom heb ik ook onder meer Micha Kat benaderd voor een samenwerking via de ORP / ORDA, wat dat betreft misschien wel vergelijkbaar met Napoli / FC Barcelona / Argentinië op het gebied van die andere Pluisje uit.

Of het een fenomenaal succes gaat worden is niet helemaal duidelijk, maar wat mij betreft is het nu al succesvol! Immers is door ons beider kandidaatstellingen en de video columns van Micha Kat en de, als ook mijn andere activiteiten de organisatie in de basis al in enige mate neergezet voor toekomstig succes! Hetgeen andere zichzelf noemende “journalisten” niet durven te behandelen, zoals misstanden bij de rechterlijke macht, journalistiek, politiek, advocatuur, politie en justitie en vooral natuurlijk de topics “Bilderberg” en “Demmink”, dat durft en doet Micha Kat wel via onder meer ROL en KLOL.

Wat dat betreft is zijn manier van journalistiek bedrijven wellicht het best te vergelijken met de sport ijshockey, ijshockey termen en een dosis humor. Humor zal ook bij de ORP / ORDA van belang zijn, af en toe met een vette knipoog, zoals misschien ook in deze zevende column. De termen “fore check” en “powerplay” komen direct bij mij op, als ik aan Micha Kat, ROL en KLOL denk. Ook ik maak op bepaald vlak gebruik van deze tactische stijl van en in mijn handelen. Meer info hierover:

https://en.wikipedia.org/wiki/Forecheck

http://www.noordamerika.nl/canada/reisgids/sporten-ijshockey/

Dit betekent ook, dat er op de grens gespeeld wordt en fouten gemaakt of gemaakt kunnen worden, al hoewel dat natuurlijk in beide takken van sport niet de bedoeling is. Het winnen van de Frontier Award, destijds door Micha Kat vond ik dan ook een mooi gebaar voor een onderschatte journalist in de zogenaamde MSM (Main Stream Media) -wereld. Het hanteren van deze tactieken en vooral ook de enorm belangrijke publicaties via KLOL en nu ook ROL over de misstanden en vooral een behoorlijk rijtje schandalig handelende figuren is wat mij betreft ook broodnodig en de wijze waarop de strijd gewonnen kan worden. Ook anderen, als onze Razende Reporter Nico van den Ham en de diverse geledingen van We Are Change en We Are Change Rotterdam verdienen hier een eervolle en belangrijke vermelding, vanwege hun vele werk en activiteiten.

Om echter naar een volgende doorstart en niveau te gaan, wil ik de aanhef “Beste Micha” niet meer benoemen, aangezien het niet alleen een onderonsje moet worden ten eerste. Ten tweede is de toon, de bedoeling en de accenten al behoorlijk neergezet in de activiteiten en columns de afgelopen maanden. Ten derde en dat wil ik vooral nu duidelijk maken is het de bedoeling om de ORP / ORDA op een gegeven moment dus te gaan splitsen. Dit betekent ook, dat de huidige samenwerking nog min of meer onafhankelijk van elkaar plaats vind en vrij vrijblijvend. Via de ORP zal dit zo blijven is de verwachting en via de ORDA zal op een gegeven moment meer structuur in de of een nieuwe republikeins democratische organisatie ontwikkeld moeten worden…

Dit betekent en dat is het initiële plan, dat er daags na de deelname van de verkiezingen om tafel gegaan zal worden met alle belangrijke partners of kandidaten in deze en die zich kunnen uitspreken, wat ze willen en hoe en of ze (allen samen) verder willen. Dat betekent dus niet dat een eventuele verkiezingslijst ORP / ORDA automatisch een en dezelfde fractie zou vormen, al hoewel daar in bepaalde gevallen natuurlijk wel weer vanuit kan worden gegaan, dan wel dit voor de hand liggend zal zijn. Maar ook dit zal in de loop van de tijd en ontwikkeling duidelijk worden, immers zijn er nu nog vele weken te gaan naar de verkiezingen, alleen al mijn in ziens door het EU voorzitterschap is het onwaarschijnlijk dat de coalitie of criminele regering van Rutte 2 eerder valt…

Voor de lol en humor, wil ik toch ook nog even terug naar de sport, met een (al dan niet) dikke knipoog. Ik zou mij de komende vijf jaar namelijk liever ergens als voorzitter of kandidaat (lijsttrekker) beschikbaar willen stellen voor de voetbalorganisaties UEFA of de FIFA, dan voor de politiek, moet ik eerlijk bekennen. Echter de misstanden in Nederland zijn nu zo groot, dat er iets moet gebeuren en ik denk dat dit ook de drijfveer is van Micha Kat en de andere kandidaat-kandidaten, waar op dit moment contact mee is, via mijn persoon.

De (sport)journalistiek is wel behoorlijk bedreven in het benoemen van de misstanden rond met name voormalig FIFA voorzitter Blatter en ook UEFA voorzitter Platini, wat natuurlijk ook moet gebeuren, maar ook daar is die kritiek meestal vanuit Westers oogpunt gezien, terwijl in menig land en werelddeel daar toch anders over gedacht wordt. Ik wou ook echter ook even mijn licht laten schijnen over de nieuwe voetbalplannen van de UEFA en de FIFA, te meer daar binnenkort het EK begint en ik hopelijk nog veel wedstrijden aandachtig kan volgen, maar helaas naar verwachting niet in Frankrijk.

Als eerste wordt het komende EK gespeeld voor het eerst met 24 landen en in Nederland werd er eerst heel lacherig en belachelijk gedaan over dit plan van Platini en de zijnen. Volgens de Nederlandse “hooghartige” teneur zou de EK kwalificatie dan nergens meer over gaan, maar ik dacht er toen toch al anders over, zeker gezien het aantal landen, dat er in Europa, sinds de val van de Muur is bij gekomen. We zijn nu een paar jaar verder en Nederland heeft zich dus niet eens weten te plaatsen, net als nog enkele andere vrij grote of behoorlijke voetballanden als Denemarken, Bulgarije, Griekenland, Schotland en Servië. Toch al gauw zes landen met een behoorlijke voetbalreputatie, die op menig WK of EK aanwezig waren in het verleden of daar zelfs het toernooi gewonnen hebben en nu mee kijken via de televisie of zijlijn.

Verder zie ik er wel naar uit, om de voetbalverrassingen IJsland, Noord-Ierland, Wales en Albanië hun eerste wedstrijden op het EK te zien spelen en toch ook landen als Ierland, Oostenrijk en Hongarije hun zeldzame deelname te hebben zien bereikt voor dit jaar aan het Europees Kampioenschap. Wellicht dat andere kleinere voetballanden in de toekomst met een goede lichting ook eens dit succes kunnen pakken, waar bijvoorbeeld in het verleden topspelers als Litmanen (Finland), Best (Noord-Ierland) of de gebroeders Arveladze (Georgië) bij voorbaat eigenlijk geen kans maakten op een deelname aan een WK, laat staan een EK.

Het mooiste van de hele afgelopen EK-kwalificatie was misschien wel de dubbele overwinning van de Faroer eilanden op voormalig Europees Kampioen Griekenland, om aan te geven, dat ook de hele kleine landen kunnen stunten, mits ze een goed beleid voeren. Mij is namelijk bekend, dat ook de kleine landen, die deel nemen aan de kwalificaties miljoenen euro’s krijgen en daarmee zou bijvoorbeeld de Faroer zo ongeveer alle voetballers op de eilanden een redelijk salaris kunnen betalen, dus wat dat betreft zijn deze resultaten minder vreemd.

Ik ben dan ook hartgrondig voorstander van het huidige voorstel om het WK in plaats van 32 naar 40 landen te tillen. De FIFA heeft nu al iets meer dan 200 leden en dat zou betekenen, dat een land nog 4 andere landen moet uitschakelen gemiddeld om aanwezig te kunnen zijn. Het is waarschijnlijk dat van de 8 extra te verdelen plaatsen, de meeste naar buiten Europa en Zuid-Amerika gaan, aangezien die twee continenten nu de meeste vertegenwoordigers hebben verhoudingsgewijs. Desondanks is het ook in Zuid-Amerika en Europa nu al behoorlijk pittig en moeilijk om een WK te bereiken, zelfs moeilijker dan een EK met de vroegere 16 landen, tenminste voor de Europese landen. In Zuid-Amerika is met de voetbalgrootmachten Argentinië, Brazilië en Uruguay al voor een groot deel de WK plaatsen doorgaans verdeeld, waardoor de andere grote voetballanden een zware concurrentiestrijd moeten aangaan om het WK te kunnen bereiken.

Wellicht dat voor het komende WK in Rusland zich eens een tropische verrassing zou kunnen plaatsen, zoals Tahiti voor het Confed toernooi voor het WK van Brazilië al deed en Oceanië ook een eigen WK-plekje zou kunnen krijgen. Verder zijn helaas alle teams voor de Nederlandse Antillen en Suriname al weer uitgeschakeld, ondanks dat trainer-coach Patrick Kluivert nog Cuba wist te verrassen met Curacao. Wat dit betreft verwacht ik dus juist spannendere en leukere kwalificatiereeksen dan vroeger en zelfs ook leukere eindtoernooien. Heel simpel, omdat de modus van 6 poules maal 4 op een EK (hebben de vroegere WK’s met 24 landen destijds voor mij al uitgewezen) of 8 poules maal 5 op een WK meer spanning biedt, dan de huidige modus, waarbij alleen de eerste twee van een poule van vier doorgaan naar de volgende rondes. Het komt daarbij vaak voor, dat teams na twee wedstrijden al zijn uitgeschakeld of juist zich al te makkelijk geplaatst hebben en nu blijft er altijd iets meer spanning.

Voor de tegenstanders IJsland, Turkije en Tsjechië, die Nederland van het EK hebben weerhouden, zie ik het nog niet al te makkelijk in. Turkije en Tsjechië zijn samen ingedeeld bij Spanje en Kroatië en het kan maar zo dat een van beiden of zelfs beiden na de eerste ronde er al uit liggen, maar het tegenovergestelde kan natuurlijk ook, daar er ook drie ploegen door zouden kunnen gaan in die poule, net als in alle andere poules nu met dit systeem. IJsland heeft op zich een redelijk gunstige loting met Portugal en de twee te kloppen ploegen Oostenrijk en Hongarije, maar van de andere zijde kan ook IJsland, zeker gezien de historie en na de eerste ronde uit liggen. Half Nederland zal naar verwachting de voor dit toernooi favoriete Belgen wel steunen is mijn verwachting en de historische kraker Engeland- Wales, in dit geval toepasselijk in Lens (-ink), op 16 juni 2016 wordt ook interessant om te zien, lijkt me…

Verder zijn er ook andere plannen in de pijpleiding, waar ik iets sceptischer over ben. Naar verluidt zijn de grote Engelse clubs van plan een aparte competitie te gaan oprichten voor Europa, afgescheiden van de UEFA. Volgend seizoen ontvangt bijvoorbeeld, naar ik heb begrepen, iedere Engelse club in de hoogste Engelse liga al 125 miljoen euro per seizoen van en voor de uitzendrechten van de Premier League. De kloof tussen Engeland en de rest van Europa is enorm. Voor de grootste Engelse clubs zou dit echter niet voldoende zijn en die zouden met de volgende clubs onderhandelen over een nieuwe gesloten competitie:

 1. Real Madrid
 2. Barcelona
 3. Spaans Kampioen
 4. AC Milan
 5. Juventus
 6. Inter
 7. Italiaans Kampioen
 8. Bayern Munchen
 9. Borussia Dortmund
 10. Duits Kampioen
 11. Liverpool
 12. Manchester United
 13. Chelsea
 14. Tottenham Hotspur
 15. Arsenal
 16. Manchester City
 17. Engels Kampioen
 18. Paris SG
 19. Frans Kampioen
 20. zal nog een team of wellicht drie tot vijf bij komen, is mijn verwachting bij het doorgaan van dit plan uit de grote voetballanden.

Voor het Nederlandse voetbal en zeker de topclubs als Feyenoord, PSV en Ajax is het van belang hierbij een vinger in de pap te hebben, is mijn conclusie na enige research. Ik dacht eerst, dat dit plan op de lange duur weinig kans van slagen zou hebben, tot ik de begrotingen van bovenstaande clubs zag, de prijzenkast van die clubs en vooral welke clubs er nog voor andere Europese voetbaltoernooien zouden overblijven. Buiten de Portugese en Nederlandse voetbalclubs en hier en daar enkele Russische, Oekrainse, Turkse en Griekse ploegen niet veel soeps. Ik ben daarom om twee belangrijke redenen sceptisch, want het kan de doodsteek betreffen voor de rest van de teams uit Europa om op het hoogste niveau te spelen met succes, terwijl ze dit nu wel kunnen (proberen) in de Champions League.

Ten tweede gaat denk ik na meerdere seizoenen wellicht ook de nieuwe Europese super competitie vervelen, met hele tijd dezelfde wedstrijden, als Chelsea-Arsenal, Real Madrid – Bayern, Liverpool – Manchester United of Liverpool-Bayern. Een Europese super competitie waar elke verrassing zo ongeveer is uitgesloten en ook derhalve de frivoliteit en het geld regeert. Geld blijkt ook de belangrijkste reden voor de clubs om over dit plan onderling nu te vergaderen.

Met enige persoonlijke research en als kleine hobby ben ik even in dit plan gedoken en ik zie meer in een uitgebreidere Champions League en Europa League of super competitie van de UEFA met eventueel weer een Cup Winners Cup als afzonderlijk toernooi met enkel knock out rondes, de voormalige Europacup 2, die nu in feite in de Uefa Cup (als de Europa League) is geplaatst.

Er zou daarbij een soort van promotie / degradatie regeling moeten komen tussen de Europa League en Champions League, als ook een soortgelijke kwalificatie in de nationale competities. Ik zie dan ook niets in het plan om uit de nationale competities van Spanje, Duitsland, Engeland, Italië en Frankrijk de belangrijkste teams weg te halen, al hoewel dit op wereldwijde schaal wel kijkcijfers en dus tv gelden zal opleveren. Voormalig PSV voorzitter Van Raaij heeft dit plan ook al eens geopperd met een voorstel voor de EURO Liga, een nieuwe competitie met clubs uit landen als België, Nederland, Denemarken, Schotland en Portugal. Het probleem is dat de fans uit die landen liever naar PSV- NAC Breda, Ajax-ADO Den Haag of Feyenoord-FC Utrecht gaan kijken, dan naar PSV – FC Kopenhagen, Ajax-Club Brugge of Feyenoord-Aberdeen, al hoewel ook die laatste duels hun charme hebben.

Mijn in ziens zou het beter zijn, de Champions League en Europa League anders in te delen, want de huidige poulewedstrijden zijn nauwelijks interessant en spannend meer en bovendien zijn het er vaak ook nog teveel op een avond in teveel poules om nog interessant te laten zijn. Het lijkt mij bijvoorbeeld beter om de Champions League zo te veranderen, dat er 4 grote poules of competities komen met 12 of 10 landen per competitie of poule, die bijvoorbeeld strijden voor plaatsing voor de kwartfinales uiteindelijk met bijvoorbeeld de eerste twee per poule of competitie. Daarin zijn allerlei gradaties te bedenken en ook dat de laatsten degraderen naar de Europa League. Op deze wijze zouden de Engelse en eventueel Spaanse, Duitse, Italiaanse of Franse clubs ook 6 of wellicht meer teams in de Champions League kunnen krijgen, zonder dat het voorspelbaar en vervelend wordt. Ook in de Europa League zou zoiets opgezet kunnen worden met bijvoorbeeld vier tot acht poules van tien tot twaalf clubs naar gelang de wensen en mogelijkheden van de clubs en UEFA.

Men zou dit naar mijn idee het beste kunnen bereiken, door een soort van voorjaars- en najaars competitie te maken voor de hoogste voetbaldivisies in Europa, al dan niet gedeeltelijk, zoals dit thans al bij de KNVB veelal wordt gedaan bij de lager spelende jeugdelftallen in Nederland. In de voorjaarscompetitie speelt een team als Ajax, PSV, FC Porto, Feyenoord, Vitesse, Bayern, Liverpool, Celtic, Galatasaray, Barcelona, Lyon, Rosenborg, Sparta Praag en Anderlecht enkele wedstrijden nationaal en in de beker, maar vooral in de Europese competitie, waarvoor men zich heeft weten te plaatsen.

Clubs, die zich niet hebben weten te plaatsen voor de Champions League of Europa League spelen op het tweede niveau van hun eigen land, zoals dit thans het geval is op het hoogste niveau, maar dan dus zonder de Europees spelende clubs en komen die hoogstens in de beker tegen of spelen slechts enkele wedstrijden voor de winterstop op het hoogste niveau. Deze clubs spelen in een nationale voorjaarscompetitie om in het najaar, dus na de winter te spelen op het hoogste niveau voor het kampioenschap van een land, maar dan met slechts tien tot veertien ploegen op het hoogste niveau. Op deze wijze kunnen toch ieder jaar de nationale kampioenschappen worden gehouden en iedere club heeft dan een kans zich te plaatsen voor Europa, maar wel met uitgedunde kampioenschappen op nationaal vlak en een uitgebreidere Europese competitie, vanwege vooral ook de drukke wedstrijdkalender, die dit niet anders mogelijk maakt.

Naar mijn mening verliest een nationale competitie toch niet zoveel met enkele wedstrijden Excelsior – PSV, Cambuur – Ajax, Barcelona – Eibar, Celtic – St Johnstone, Paris SG – Nantes, Lecce – AC Milan, Real Madrid – Getafe of Bayern – Hoffenheim meer of minder… Bovendien zijn drie grote clubs in Spanje en vooral Bayern en Paris SG eigenlijk ieder jaar al nationaal kampioen of top, dus wat dat betreft zijn die clubs denk ik wel toe aan een nieuwe echte Europese competitie met behoud van deelname aan de nationale kampioenschappen, want ik denk dat bijvoorbeeld de Duiters de jaarlijkse wedstrijden met Werder Bremen, Borussia Dortmund en Schalke 04 wel graag willen behouden en zelfs een MUST is.

Ik zelf heb ook het plan om in ieder geval het komende half jaar tot jaar mij weer meer bezig te gaan houden met sport en minder met allerlei schandalige misstanden hopelijk en dan vooral op persoonlijk vlak. Ik heb nogal een paar scherpe PR’s in loopwedstrijden te verbeteren en ik wil volgend jaar als het even kan een marathon of halve marathon lopen en wellicht enkele (gedeeltelijke) triathlons doen, waarbij ik mij recentelijk voor de triathlon in Holten heb moeten afmelden. Vorig jaar was ik fit genoeg en had ik mij aangemeld, wellicht niet voor een toptijd, maar in ieder geval voldoende voor de finish en toen ging helaas door de hitte de wedstrijd niet door en nu gooien het zwaar disfunctionerende politie en justitie apparaat al meer dan een jaar, zo niet meer dan twee jaar of langer roet in het eten. Hopelijk kan ik mij ook in enige mate weer actief bezig gaan houden met voetbal en zaalvoetbal.

Last but not least, wil ik deze vooral voor vandaag lange vrijetijdscolumn met voor mijn persoonlijke lol ook beschouwing op de sport en met name voetbal, toch nog even politiek afsluiten en met een kleine vooruitblik afsluiten. Het aantal columns zal de komende tijd, naar verwachting de komende twee maanden niet meer worden dan deze zeven. Ik wil eerst even de lay out van de website proberen om te zetten en verder ook tijd en gelegenheid geven aan de uitrol en publicatie van het politieke programma, zoals ik dit reeds had voorzien in de aangekondigde vijf delen op deze website. Verder ga ik ook een soort van zomerstop en vakantie houden om de batterij daarna volledig op te laden en dan voluit de politieke mening te ventileren op deze website.

Ook publicaties, die ik nog wil maken met beschouwingen over de zaak rond Bart van U. en Els Borst, waar ik toch ernstige bedenkingen bij heb, als ook bij de zaak Bart van Well en de zaak rond de Demmink disfunctionerende justitie en politie, zullen tijd kosten, maar wel gepubliceerd worden op www.erwinlensinkvrij.nl is de bedoeling en het plan. Ook zitten er nog een paar andere zaken al geruime tijd in de planning, maar was er te weinig tijd om dit uit te rollen, tot nog toe.

Vandaag op 6 mei, wil ik net als vorig jaar, toen der tijd had ik voor de verkiezingen van de Eerste Kamer der Staten-Generaal een beroep lopen bij de Raad van State in Den Haag, die trouwens gewoon expres is genegeerd door de hele pers en media, terwijl er drie vaste “onafhankelijke” journalisten iedere dag rond lopen bij de Raad van State en ik onder meer verzocht heb om de hele kandidatenlijsten voor de Eerste Kamer te schrappen en hernieuwd in te delen naar kiesdistrict per provincie, maar voor het hele beroep verwijs ik naar de volgende links, die dus nu de aandacht vestigen op de moordzaak Pim Fortuyn in relatie tot de kwestie Joris Demmink en het disfunctionerende politie en justitie apparaat met een dubieuze rol voor onder meer Magda Berndsen (D66) en toenmalig politiechef, zes dagen voor de moord daarvoor benoemd:

http://erwinlensinkvrij.nl/belangrijke-beschouwingen.html

http://erwinlensinkvrij.nl/pim-fortuyn-6-mei-2002-vermoord-inzake-moord-marianne-vaatstra-en-demmink-doofpot.html

http://erwinlensinkvrij.nl/kandidaatstelling-voor-verkiezingen-eerste-kamer-der-staten-generaal.html

Pim Fortuyn is vandaag, na 14 jaar namelijk trending topic op twitter. Bovendien zijn er in relatie tot 4 mei (De Dodenherdenking) en 5 mei (Bevrijdingsdag), maar ook met Koningsdag, sinds 2002 (moord Pim Fortuyn en aantreden Joris Demmink als SG van Justitie) en 1994 (IRT Affaire) ook nog wel een paar kritische vragen te stellen met betrekking tot “de rechtstaat”, “democratie”, “vrijheid” en “vrijheid van meningsuiting” en de “rechten van de mens” en de Nederlanders, als ook zeker met “de kennis van nu” naar voormalig CDA Minister-President Balkenende, aangaande zaken als de Main Stream Media, de NOS, de journalistiek, de politiek, justitie, politie, de pers, de rechterlijke macht en de advocatuur, die nu (groten)deels overlappen in een grote elitaire zelfbenoemde kliek, die de staatsruif op groteske schaal misbruiken voor eigen gewin en belang, is wel meermalen en overduidelijk bewezen de afgelopen jaren en tijd!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *