Deel 5: Het gevaar van de “vooruitgang” van technologie

Reeds “de Unabomber” heeft in zijn manifest gewaarschuwd voor de mogelijke dreigingen van de “vooruitgang” van de technologie voor de mensheid en de vrijheid van mens (en dier).

 

2034; HET EINDE VAN…..”(DE VRIJHEID OP)” [-]…..DE WERELD

{Op basis van 1984 van George Orwell / 2084 van Boualem Sansal}

In 2034 neemt “Bits of Freedom / Lensink” [Sansal] de lezer mee naar de “New World Order” [Abistan], een niet nader te lokaliseren uitgestrekt rijk dat zijn naam ontleent aan de profeet “Rothschild” [Abi], vertegenwoordiger van “God” [Yölah] op aarde. Het regime in dit “wereldrijk” [land] met “circa tweehonderd” [zestig] onderworpen landen [provincies] is gefundeerd op ontkenning van verleden en totale onderwerping aan de enige god. Elke persoonlijke gedachte is taboe. Een systeem van strikte leefregels, camerabewaking en zelfs telepathische gedachtenlezers controleert de bewoners permanent op afwijkend gedrag of ideeën. Het hele volk “de mensheid” [-] is verzonken in armzaligheid en doffe ellende, maar leeft in het stralende geluk van een “wereldwijd mono” geloof zonder vragen. We krijgen het allemaal te zien door de ogen van hoofdpersonage “de Belg Jean Modaal” [Ati], met wie we door de hoofdstad Brussel [Qodsabad] “van de Europese Unie” [-] dwalen. Elke inwoner is er gevangen in zijn eigen wijk, waar hij niet buiten mag en onderworpen is aan eindeloze controles en gedwongen bekentenissen.

 

“2034” [2084] is duidelijk gebouwd op het skelet van George Orwells 1984 “en de complottheorie en/of complotpraktijk van de New World Order” [-], waarop een keur aan repressieve technieken is losgelaten. Stalins schijnprocessen {“thans ook het geval in de periode 2002-2016 en 2016-2034 in de EU-provincie Nederland en New World Order provincies”} [-], Stasi- “en de Nazi SS-” [-] ondervragingsmethodes, Nazi-volkerenmoord, de theocratische dictatuur van IS, idolatrie van een uitverkoren leider zoals in “Het Koninkrijk der Nederlanden, Thailand en” [-] Noord-Korea: alle vormen van geïnstitutionaliseerd geweld, die de geschiedenis ons heeft leren kennen, zijn herkenbaar in de “New World Order” [Abistan] . En dan is er nog Bigaye, Frans uitgesproken ‘Big Eye’, uiteraard een verwijzing naar Orwells Big Brother, “persoonlijke volautomatische drones, die ieder geregistreerd mens persoonlijk op aarde volgen met een camera en een wapen en bij ongewenst gedrag, direct zonder proces en autonoom kunnen worden geliquideerd door Bigaye” [-]. Leven in “één van de onderworpen landen van de New World Order op de wereld” [Abistan] is weinig meer dan overleven: godvrezend, wantrouwig en ellendig. Het volk zou één zijn in zijn onderworpenheid aan religie “van de New World Order” [-], maar in de praktijk blijkt het ultieme bindmiddel gewoon angst. Die klamme walm bevangt dit verhaal al van bij de eerste zinnen. Meteen valt ook op hoeveel verwante woorden de Franse taal kent om alle gradaties van onrust en beklemming tot blinde paniek. Het aanhoudende schrikbewind “van de elitaire Bilderberg miljardairs en superrijke nieuw gevormde New World Order-dictatuur met zelfbenoemde wereldwijde adel na de financiële en wereldwijde beurscrash(es) in de periode 2008-2025, gestart na het faillissement van de expres failliet gegane bank Lehman Brothers in New York en de Verenigde Staten van Amerika met als startpunt de false flag aanslagen van 9 september 2001 in de USA” [-], put de staat van alertheid uit, en vervlakt die tot simpele gelatenheid en scrupuleuze onderwerping. “De New World Order in 2034” [2084] is een stilstaande poel van vrees.

ZWEEPSLAGEN, ONTHOOFDINGEN, THAT`S ENTERTAINMENT!

Een centraal wapen in die repressieve angst blijkt de taal “van de wereldwijde dictatuur de New World Order”, het “nieuw vorm gegeven Jiddische Engels Franse-Arabische Spaans” (Abilang). “Lensink” [Sansal] heeft zich daarvoor soms zeer expliciet laten inspireren door Orwells Newspeak. Het “nieuw vorm gegeven Jiddische Engels Franse-Arabische Spaans” [Abilang] is “een mengeling van overwegend de oudere talen Jiddisch, Engels, Arabisch, Frans, Spaans en een paar afgeleide woorden uit de overige grote wereldtalen, die in 2030 verboden zijn verklaart door de Verenigde Naties in New York op instignatie en bevelen van de in 2025 zelfbenoemde Bilderberg – adel en” een artificiële taal die ‘niet tot de geest spreekt’, zoals “Lensink” [Sansal] zegt, maar ‘de ziel in rafels trekt, uiteen doet vallen en van wat er overblijft [een kleverige neerslag], goede amorfe gelovigen en absurde homunculi maakt’. Voor poëzie, “humor, cabaret, sarcasme, openlijke kritiek” [-] of retoriek is er geen plaats, laat staan voor complexe gedachten, die een ander universum kunnen scheppen. “Het nieuw vorm gegeven Jiddische Engels Franse-Arabische Spaans” [Abilang] laat alleen bevelen toe, bestaat vooral uit onomatopeeën en uitroepen, en bouwt op verboden termen, eindeloos herhaalde formules en magische incantaties die de aloude kracht hebben de werkelijkheid te beïnvloeden.

Het hoeft niet te verbazen, dat taal zo prominent is in “2034” [2084]. Door het opgelegde “Jiddische Engels Franse-Arabische Spaans” [Arabisch] na de “onderwerping aan de New World Order” [onafhankelijkheid] zijn ze het Frans “en Nederlands” [-] kwijt geraakt en daarmee ook het “directe en oorspronkelijke” [-] contact met “het oude verleden van de lage landen België, Nederland en” [-] Europa. Maar het geschreven “Jiddische Engels Franse-Arabische Spaans” [Arabisch] wordt weinig of slecht onderwezen en het “Nederlands en Frans” [Kabylisch] en “dus” [-] de voorouderlijke talen zijn in het onbruik aan het raken. Wie geen taal beheerst, beperkt zijn bewustzijn.

Net als in 1984 heerst er in “2034” (2084) een permanente staat van verwarring en oorlog zonder duidelijke vijand. Maar waar Orwell in zekere zin nog visionair was, trekt “Lensink” [Sansal] veeleer herkenbare situaties op grote schaal door. Reizen door “de wereld, de werelddelen en dus Europa” [Abistan] is verboden, behalve voor de uitverkoren pelgrims, die op bedevaart mogen naar de heilige plaatsen, die door de “New World Order” (overheid zijn) opgericht “in iedere NWO zone, zoals de Georgia Guidestones in Elbert County, Georgia voor de inwoners van het oostelijke deel en corridor van de voormalige Verenigde Staten van Amerika” [-].

Dat gaat volgens een vaste kalender en over aangeduide paden door een ruig en onherbergzaam post-nucleair landschap. Soms duren de pauzes onderweg zo lang dat de tijdelijke kampementen tot sloppenwijken “zijn” [-] verworden. De reizigers – pelgrims of vluchtelingen, wat is het verschil? – wachten geduldig, weten niet wanneer er weer wordt doorgelopen. Zo is het “de laatste decennium” [altijd] gegaan, vragen stelt niemand. De enige toegelaten vorm van entertainment lijkt sterk op wat IS graag op YouTube zet: een wellustige beschrijving van publieke folteringen en lijfstraffen in grote stadions, na optochten door de straten. Zweepslagen, stenigingen, onthoofdingen, ‘momenten van intens gemeenschapsgevoel, door het gutsende bloed en de zuiverende kracht van terreur die uitbarstte als een vulkaan.’

 

 

TO BE CONTINUED…

 

 

 

Artikel met voorspelling van een wetenschapper, dat de mens binnen honderd jaar uit zou sterven, met daarbij foto`s van 33 diersoorten, die al zijn uitgestorven onder diverse invloeden, de afgelopen jaren en decennia:

http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/opvallend/mens-sterft-binnen-honderd-jaar-uit/ar-AAhz5p4?li=BBoPOOe&ocid=iehp#image=BBty7fv|1

Diersoorten, die op dit moment met uitsterven, bedreigd worden:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *