Deel 3: Het geldcreatie en bankensysteem.

Het geldcreatie en bankensysteem…

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, is de oplossing de belangrijkste zaak, dus die zal ik hier direct vermelden, want onderhand zou iedereen in Nederland toch wel moeten weten, dat er een gigantisch groot probleem ligt bij de geldschepping in particuliere handen, al hoewel de elitaire politieke partijen, via woordvoerders Koolmees (D66), Harbers (VVD) en Dijsselbloem (PVDA) dit nog steeds ontkennen.

Wat mij betreft moeten zo snel mogelijk, in ieder geval in Nederland, maar het beste ook in de rest van soevereine staten van de wereld, de grootste banken per land in bezit en controle van de bevolking van een land worden gebracht, als aandeelhouder ter bescherming van de vrijheid en soevereiniteit van een land, als ook van de natuur en leefomgeving, als dit laatste enig zins kan gered worden.

Daarbij zou volgens mijn berekeningen en plannen het, het beste zijn, als iedere burger vanaf achttien jaar automatisch aandeelhouder zou worden van de bank en dat ieder jaar dividend via de winst in fysieke munt wordt uitbetaald aan iedere aandeelhouder, dus iedere staatsburger van een land. Mijn idee is echter om de helft van de winst uit te keren in fysieke munt ter bescherming van de vrijheid van de burgers of die bevolking van de betreffende Staat tegen dictators en buitenlandse invasies. De andere helft zou uitgekeerd moeten worden aan specifieke goede doelen, die enkel de natuur-, planten- en diersoorten beschermen. Dit aangezien deze laatste drie groepen in grote mate de dupe zijn geworden van de “vooruitgang” van de technologie van de mens, zeker de afgelopen tweehonderd jaren en ook van een van de “motoren” van deze “vooruitgang”, het systeem van fiduciare geldcreatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *